Over Imkersvereniging Regio Venray

De Imkervereniging Regio Venray is opgericht in 1922 en bestaat inmiddels al meer dan 90 jaar. Het is een gezellige vereniging die momenteel uit 26 leden bestaat. Jaarlijks worden er voor de leden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, een barbecue, een feestavond en contactochtenden. Op zo’n contactochtend (zondagochtend) kan er, bij een kopje koffie, over de imkerij en allerlei overige zaken bijgepraat worden. Ook de vrouwen zijn dan van harte welkom.

Niet alleen het onderlinge contact vinden we belangrijk, maar ook het contact naar buiten toe. Vandaar dat we heel veel aan voorlichting doen. Ook houden we regelmatig demonstraties of doen we mee aan de landelijke open imkers dagen. Verder doen we soms ook nog mee aan andere manifestaties. Beginnende imkers kunnen, nadat zij een beginnerscursus hebben gevolgd, in onze vereniging door een ervaren imker begeleid worden, want zeker in het begin zijn er nog vele zaken die vraagtekens oproepen.

Houdt U van de natuur dan is het houden van bijen misschien iets voor U, want met het houden van bijen staat U met beide benen in de natuur. U moet niet alleen het nodige van de honingbij afweten, maar ook van de flora waar dit insect op vliegt. Kortom: het leven van de honingbij kent vele facetten en is zeer boeiend.

ABTB LogoWij zijn aangesloten bij de imkersboABTB Logond ABTB. De bond is één van de drie Nederlandse imkerverenigingen en is opgericht in 1947. Het doel was en is het behartigen van de belangen van de aangesloten hobby- en professionele imkers. Inmiddels heeft de bond ruim 560 leden welke verdeeld zijn over 17 regio’s verspreid over een groot deel van Nederland. Daarnaast vind er een intensive samenwerking plaats met verschillende imkersverenigingen en natuurorganisaties. Ook op Europees vlak weet men Imkersbond ABTB al jaren te vinden. Onder de bond opereert de Nederlandse Bestuivingscommissie. Deze heeft als doel het bevorderen van inzicht en kennis over bestuiving zowel bij imkers als telers en het begeleiden van imkers en telers bij bestuivingszaken.

Zie ook: Bestuur, Info voor leden en Lid worden.