Open Imkerijdag 2015

OID_2015-1713Op zondag 12 juli 2015 houden de imkers in Nederland open huis. Ook in onze regio doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn. Om het de bezoeker gemakkelijk te maken heeft de jubilerende Imkersvereniging Horst e.o. fietsroutes uitgezet langs de bijenstallen. Onderweg geniet de fietser van prachtige akkerranden en bloemenweides, ingezaaid door de Imkervereniging en Landschap Horst aan de Maas. Van 10.00 uur tot 13.00 uur kunt u starten bij ‘t Zoemhukske te Horst, het Theehuis in het Odapark te Venray, De Berckt in Baarlo, Zorgboerderij Dubbroek of in Helden bij Imkerij Breebees. De routes hebben een lengte van 30 tot 47 kilometer. U kunt de route ook rijden met de auto. Start hiervoor is ’t Zoemhukske in HorstOID_2015-1700

Van imkersvereniging Regio Venray is de bijenstand van Mart Wismans te bezichtigen. Deze bijenstand is ook opgenomen in de fiets en autoroute maar kan ook afzonderlijk bezocht worden van 10:00 – 16:00 uur. U treft er informatie over bijen, imkersmaterialen, een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Een imker die u van alles kan vertellen over bijen. Tevens is de landschapstuin te bezichtigen. De bijenstand en tuin zijn gelegen aan Vliezenweg 1 in Venray.

Het bezoek is gratis. Er is informatie beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bij-vriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.

 

Deelnemende imkers:

Imker Mart Wismans Vliezenweg 1, Venray

Imkerij Cox Castenrayseweg , Castenray

’t Zoemhukske Kasteellaan 3, Horst

Akkie’s Tuin Vlasvenstraat 50, Melderslo

Bijenstand Horsterweg 21, Broekhuizen

Beej ut Ham St Annaweg 42, Horst. Achter op het erf eerste of laatste oprit

Bijenstand Dwarsweg 12, Meterik

Imkerij de Brandakker Brandakkersweg 4, Grubbenvorst

Imkerij BreeBees Het Holtje 5 a, Helden Bij Het Holtje 5A de zandweg in. bij de slagboom aan de rechterzijde bevindt zich de imkerij.

Zorgboerderij Dubbroek Dubbroek 12, Maasbree

Bijenstand Napolionsbaan noord 8, Baarlo

Meer informatie kunt u vinden op http://www.openimkersdagen.nl